משרד הבריאות מחייב את השוהים במסגרת משקמת לקבל טיפול תרופתי

אבסורד – כדי לקבל מסגרת משקמת בקהילה אחרי אשפוז פסיכיאטרי משרד הבריאות מחייב את השוהים לקבל טיפול תרופתי ואינו מאפשר להם להיגמל מהתרופות

תרופות פסיכיאטריות

כידוע עמותת מגן לזכויות אנוש עוסקת בחקירה ובחשיפה של הפרות זכויות אדם בתחום בריאות הנפש. כחלק מפעילותינו, אנו מתעדים פגיעה בזכויות אדם ומגישים תלונות לרשויות.
מתוך תגובה שקיבלנו מקהילה תומכת "בית מאיר" – שירותי שיקום מתקדמים, נחשפנו לעובדה מדהימה בעינינו, והיא שמשרד הבריאות מתנה את הטיפול השיקומי במתן תרופות פסיכיאטריות.

כך נכתב בתשובה לגבי המתלונן: "במידה והוא בוחר לא לקחת טיפול תרופתי, לא יוכל להתגורר אצלנו". 

יש בכך דבר והיפוכו, משום שלתרופות עצמן יש תופעות לוואי לא נעימות, שעשויות לפגוע בשיקום ובתפקוד היומיומי של המשתקמים. ואכן, רוב רובם של המשתקמים, לא חוזרים לתפקוד רגיל בקהילה וחיים על תקציבי ביטוח לאומי.

להלן פירוט של תופעות לוואי ידועות של תרופות פסיכיאטריות הניתנות לשוהים בטיפול שיקומי: 
תשישות,  סחרחורות, חולשה, כאב ראש, שלשול, אובדן תאבון, ישנוניות, חרדה, רעידות, בחילה, יובש בפה, קושי בעיכול, נדודי שינה, ירידה בחשק המיני, אימפוטנציה, בעיות בשפיכת הזרע דפיקות לב איטיות, דפיקות לב מהירות, כאבי צוואר או לסת, תסמינים דמויי שפעת,כאב בכל הגוף, גלי חום, הרגשה של דקירות בראש או בגפיים, עלייה במשקל, כאבי בטן, עייפות/חוסר אנרגיה, עצבנות, אקטיזיה (תנועות גפיים וגוף בלי רצוניות, חוסר מנוחה קיצוני), כמו גם התנהגות אלימה והתאבדות.



3 תגובות על הפוסט “משרד הבריאות מחייב את השוהים במסגרת משקמת לקבל טיפול תרופתי

  1. גם בבית מאזן בית של תקווה בכרמיאל מתנים שהייה בלקיחת הסמים האלה. בבית מאזן בקיסריה לעומת זאת, לא

  2. שלום, אני מאוד מזדהה עם מה שכתוב במאמר
    ביתי עכשיו זכאית לסל שיקום אבל אינה יכולה לסבול יותר את התרופות. קבלה תרופה באשפוז שמרגישה איתה רע, מה לעשות?..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *